Alla inlägg under november 2014
Hallå hallå!
Det här är vad jag pysslat med föra veckan på jobbet när jag hade det tråkigt hehehe. En snölykta gjord av sockerbitar och lite lim. Superenkelt men samtidigt så himla fint!
Jag är så sjukt pepp på julen att jag redan börjat med pyssel! Haha. Jag har alltid älskat allt som har med Jul att göra men i år är jag nog värre än någonsin tror jag!
Det här behöver du för att göra snölyktan:
♥ Sockerbitar (antalet beror på hur stor du vill ha lyktan)
♥ En pappers-tallrik/-assiette
♥ Tunn kartong-bit
♥ Aluminiumfolie
♥ Lim (ej brandfarligt! Är du osäker på limmet kan du ställa ljuset i en liten genomskinlig glaskopp eller skål)
♥ Sax
♥ bomull
♥ Ett värmeljus
Lägg upp sockerbitarna på tallriken för att se ungefär hur stor du vill ha lyktan. Gör den tillräckligt stor så att ljuset inte är för nära sockret. Klipp sedan ut kartongen i en cirkel och lägg om aluminiumfoliet. Limma fast kartongbiten på tallriken. Limma fast sockerbitarna och fortsätt uppåt till du fått lyktan så hög som du vill ha den. När limmet torkat dekorerar du med bomull runt lyktan. Limma fast bomullen om du inte vill att den ska halka runt på tallriken. Lägg i ett värmeljus. Klart!
365 kcal/portion
Måndag
200 g färsk ravioli, t ex kronärtskocksfylld
150 g färsk babyspenat
2 msk strimlade salviablad
1+1 tsk olivolja
150 g halverade körsbärstomater
½ dl riven parmesanost
Garnera med: färsk salvia
Koka pastan. Fräs spenat och salvia lätt i 1 tsk olja. Fös åt sidan och fräs tomathalvorna hastigt i resten av oljan. Vänd försiktigt ner pastan och låt allt bli varmt. Fördela på 2 varma tallrikar och strö över osten.
Idag så är det en riktig seg dag, men skönt är det iallafall imorgon så är det måndag igen och då ska man upp tidigt, men på tisdag så är jag ledig så då ska jag till kontoret och skriva på lite papper :-) men nu så är det 11 dagar kvar tills vi åker till dreamhack gött , så vi tar källaren nästa helg istället och plockar upp det vi ska ha med oss, det är snart 1 månad kvar tills det är julafton mysigt, men annars ikväll så blir det lugnt här hemma . !
370 kcal/portion
Söndag
240 g fryst renskav
½ msk rapsolja
½ skivad rödlök
50 g kantareller
½ msk kinesisk soja
1 msk hackad timjan
½ dl buljong (vatten + fond)
4 msk lätt-crème fraiche
½ msk rönnbärs- eller vinbärsgelé
salt och peppar
Garnera med: timjan
Servera med: 150 g kokt mandelpotatis och 150 g broccoli
Bryn köttet i olja och sära skivorna efter hand. Tillsätt lök och svamp och låt fräsa ett par minuter till. Rör ner soja, timjan, buljong, crème fraiche och gelé och låt puttra 3-4 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev lite viltfond.
Psst: Kantarellerna kan bytas mot annan svamp eller 2 dl torkad svamp, 5 g