Alla inlägg under november 2014
457 kcal/portion
Fredag
250 g kycklingfilé i stora bitar
1 tsk flytande smör/olja
1 hackad lök
1 skivad vitlöksklyfta
1 tsk curry
1/2–1 hackad röd chili
1 1/2 dl lätt kokosmjölk
1/2 strimlad paprika
Servera till:
1 dl fullkornsbulgur eller fullkornsris för glutenfritt
1/2 hackad röd paprika
2 msk jordnötter
2 msk sultanrussin
1/2 skivad banan
Bryn kycklingbitarna runtom i smöret, lägg ner lök, vitlök, curry och chili och låt fräsa med någon minut. Blanda i kokosmjölken, koka upp och sjud ca 15 minuter på svag värme under lock. Tillsätt paprikan när 5 minuter återstår.
Koka bulgur/ris enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner paprika, nötter och russin och servera till grytan tillsammans med bananskivor.
Så skönt att komma hem efter jobbet, då sitter man och äter kvällsmat framför programmet * ska vi göra slut * efter det så blir det sängen, för imorgon så ska jag upp tidigt igen :-)
420 kcal/portion
Torsdag
300 g skivad kalkonfilé
salt, peppar och salviablad
½ msk smör/olja
2 msk vatten + 2 msk vitt vin
4 avrunna soltorkade tomater i olja
½ dl lätt-crème fraiche, 15 %, ev. låglaktos
½ dl riven parmesanost
100 g färsk bandpasta eller glutenfri pasta
100 g sockerärter
Servera med: grönsallad
Bulta ut köttet till cm-tjocka schnitzlar, krydda och stek i matfett. Ta upp ur pannan och håll varmt under folie. Vispa ner vatten och vin och lägg med de strimlade tomaterna. Koka upp tillsammans med crème fraiche och låt sjuda ett par minuter. Rör ner det mesta av osten och lägg tillbaka köttet i såsen. Koka pastan tillsammans med ärterna. Lägg upp på två tallrikar, placera köttet ovanpå och häll såsen över. Toppa med resten av osten.
fast att jag hatar kyla och vinter så är det fint med snö!Känner mig helt julig och gjorde ny vintrig header. Lägger upp den imorgon, här är en sneak peek så länge!