Direktlänk till inlägg 13 november 2014
420 kcal/portion
Torsdag
300 g skivad kalkonfilé
salt, peppar och salviablad
½ msk smör/olja
2 msk vatten + 2 msk vitt vin
4 avrunna soltorkade tomater i olja
½ dl lätt-crème fraiche, 15 %, ev. låglaktos
½ dl riven parmesanost
100 g färsk bandpasta eller glutenfri pasta
100 g sockerärter
Servera med: grönsallad
Bulta ut köttet till cm-tjocka schnitzlar, krydda och stek i matfett. Ta upp ur pannan och håll varmt under folie. Vispa ner vatten och vin och lägg med de strimlade tomaterna. Koka upp tillsammans med crème fraiche och låt sjuda ett par minuter. Rör ner det mesta av osten och lägg tillbaka köttet i såsen. Koka pastan tillsammans med ärterna. Lägg upp på två tallrikar, placera köttet ovanpå och häll såsen över. Toppa med resten av osten.