Alla inlägg under november 2014
480 kcal/portion
Torsdag
½ hackad rödlök
100 g skivade champinjoner
1 tsk rapsolja
3 strimlade, soltorkade tomater
100 g bladspenat
2 dl pastasås (färdig på burk)
1 dl kesella, 10 %
5 msk riven parmesanost, 30 g
salt och peppar
60 g färska lasagneplattor
150 g färsk lax i cm-tjocka skivor
½ dl riven ost, 12 %
Servera med: citron och blandad sallad
Sätt ugnen på 200°. Fräs lök och svamp mjukt i olja. Blanda ner tomatstrimlor, spenat och pastasås och koka upp. Ta av från värmen och rör ner kesella och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Varva lasagneplattor, lax och sås i ugnssäker form eller portionsformar. Strö över ost och baka mitt i ugnen ca 20 minuter.
Alltså, är man te-älskare så är man… Då måste man ju bara testa alla sorters teer som finns. Haha! Speciellt Lipton som alltid gör så fantastiskt goda smaker.
En på jobbet köpte päron-choklad igår när hon var och handlade på vägen, vi testade det direkt när hon kom och det var HIMMELSKT! JUVLIGT! osv. osv. Nej, men det var faktiskt så gott som jag hade tänkt mig. I smaken så tar päronen över men om man bara luktar på det, som jag gjorde lääänge, så kände man både päron och chokladen. Hehehe.
Ser ni mig framför er nu, sittandes med koppen under näsan med uppspärrade ögon, lite halvgalen blick och bara inhalera den himmelskadoften? Haha. Blev lite som en drog faktiskt. Farligt gott!
2 portioner
320 kcal/portion
Onsdag
1 blomkålshuvud i buketter, ca 600 g
2½ dl mellanmjölk
1½ msk maizenaredning
1 dl riven parmesanost, 30 g
150 g tärnad kassler
½ kruka finhackad basilika
salt och peppar
Garnera med: basilika
Sätt ugnen på 250°. Koka blomkålen halvmjuk ca 5 minuter. Häll av och lägg i en ugnssäker form. Koka upp mjölken och vispa ner redningen. Låt sjuda ett par minuter. Ta av från värmen och blanda ner ost, kassler och basilika. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över blomkålen. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
Psst: Kan serveras med bröd för extra mättnad