Direktlänk till inlägg 6 november 2014
480 kcal/portion
Torsdag
˝ hackad rödlök
100 g skivade champinjoner
1 tsk rapsolja
3 strimlade, soltorkade tomater
100 g bladspenat
2 dl pastasås (färdig på burk)
1 dl kesella, 10 %
5 msk riven parmesanost, 30 g
salt och peppar
60 g färska lasagneplattor
150 g färsk lax i cm-tjocka skivor
˝ dl riven ost, 12 %
Servera med: citron och blandad sallad
Sätt ugnen på 200°. Fräs lök och svamp mjukt i olja. Blanda ner tomatstrimlor, spenat och pastasås och koka upp. Ta av från värmen och rör ner kesella och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Varva lasagneplattor, lax och sås i ugnssäker form eller portionsformar. Strö över ost och baka mitt i ugnen ca 20 minuter.