Alla inlägg under november 2014
390 kcal/portion
Söndag
250 g tjock korv, max 15 %
1 stor hackad tomat
2 tsk dijonsenap
2+2 msk philadelphiaost, t ex sweet chili
2 msk hackad lök
1 litet blomkålshuvud, 600 g
salt och peppar
Garnera med: hackad persilja
Servera med: blandad sallad
Sätt ugnen på 225°. Skär en djup skåra längsmed korven och placera den i en ugnssäker form. Blanda tomat, senap, 2 msk philadelphiaost och lök och fördela i skåran. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter. Dela blomkålen i buketter och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Mixa med resten av osten. Smaka av med salt och peppar.
En grupp vänner hittar ett uråldrigt s.k Ouija bräde. Genom att använda detta väcker de mörka krafter till liv igen och står plötsligt inför fasansfulla händelser.
420 kcal/portion
Lördag
1 stor klyftad rödlök
2 palsternackor i grova bitar
1 grön paprika i klyftor
150 g gula kantareller eller annan svamp
1 + ½ msk rapsolja
salt och peppar
färska timjansblad
ett par kvistar rosmarin
4 rödingfiléer à 150 g
2 halverade limer
100 g färskost med pepparrotssmak
2 msk matlagningsyoghurt
1 msk hackad bladpersilja
Sätt ugnen på 225°. Vänd runt lök, palsternacka, paprika och svamp i 1 msk olja i en ugnsfast form. Salta, peppra och lägg med några timjans- och rosmarinkvistar. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Pensla fisk och limens snittytor med ½ msk olja. Krydda fisken med salt, peppar och timjan. Grilla eller halstra allt på hög värme, 1-2 minuter på var sida. Rör ihop färskosten med yoghurt och persilja och servera till.