Alla inlägg under november 2014
Jag sitter och pysslar med min Julkalender som jag kommer att hålla här på bloggen under December månad!
Det ska bli så otroligt roligt att köra igång den sen första December men än är det mycket jobb kvar. När jag gör saker ska det göras noggrant! Så bara att knåpa ihop detta kollage med att få samma storlek på alla paket, skriva nummer och få dom i en rak linje har tagit sin lilla tid men det blir fint eller hur? ツ
Nu ska jag pyssla med dom enskilda luckorna!
380 kcal/portion
Onsdag
1 dl rundkornigt ris
4 dl kokande vatten
½ msk rapsolja
1 hackad gul lök
2 hackade tomater
1 msk tomatpuré
1 kruka hackad mynta
2 msk sultanrussin
1 knippa hackad persilja
2 dl grönsaksbuljong
2 röda paprikor
3 msk matyoghurt, ev. låglaktos
Servera med: 200 g halstrad kassler
Häll vattnet över riset och låt det svälla ca 30 minuter. Sila bort vattnet och fräs ris och lök några minuter utan att det tar färg. Tillsätt tomater, puré, mynta, russin, persilja och buljong och låt sjuda tills riset är mjukt, 10–15 minuter. Spara lite av det kryddgröna till såsen. Skär ett lock av paprikorna och ta bort kärnhuset. Fyll dem med risblandningen och placera i en trång kastrull. Häll på vatten ca 2 cm upp och sjud under lock tills paprikorna är mjuka, ca 10 minuter. Låt svalna före servering. Blanda matyoghurt med kryddgrönt och servera till.
Psst: Gör dubbel sats och servera till grillat kött eller fisk
Nu så är det inte långt kvar tills vi åker :-D det är ungefär 16 dagar kvar, jag kommer att va borta i 4 dagar och jag kommer att va här inne på bloggen också så att ni vet, ni kommer att kunna se massa olika videos när vi är där på dreamhack som jag kommer att lägga upp samtidigt när jag sitter där ;-) så dela mina 4 dagar med mig dom dagarna som jag är där, kram på er !
370 kcal/portion
Tisdag
300 g grovrivna morötter
100 g strimlad purjolök
½ msk smör/olja
½ dl grönsaksbuljong
½ dl vitt vin
¾ dl lätt-crème fraiche, 15 %, ev. låglaktos
salt och peppar
300 g vit fiskfilé, färsk eller fryst, tinad
1 knippa hackad persilja
Fräs morötter och purjo i matfett, häll på buljong och vin och låt sjuda ca 5 minuter. Blanda ner crème fraiche, krydda fisken och lägg den på morotsbädden. Täck med lock och låt sjuda tills fisken är klar ca 5–10 minuter, beroende på fiskens tjocklek. Strö över rikligt med persilja.
Psst: Vinet kan ersättas med buljong + lite citronsaft