Direktlänk till inlägg 12 november 2014
380 kcal/portion
Onsdag
1 dl rundkornigt ris
4 dl kokande vatten
½ msk rapsolja
1 hackad gul lök
2 hackade tomater
1 msk tomatpuré
1 kruka hackad mynta
2 msk sultanrussin
1 knippa hackad persilja
2 dl grönsaksbuljong
2 röda paprikor
3 msk matyoghurt, ev. låglaktos
Servera med: 200 g halstrad kassler
Häll vattnet över riset och låt det svälla ca 30 minuter. Sila bort vattnet och fräs ris och lök några minuter utan att det tar färg. Tillsätt tomater, puré, mynta, russin, persilja och buljong och låt sjuda tills riset är mjukt, 10–15 minuter. Spara lite av det kryddgröna till såsen. Skär ett lock av paprikorna och ta bort kärnhuset. Fyll dem med risblandningen och placera i en trång kastrull. Häll på vatten ca 2 cm upp och sjud under lock tills paprikorna är mjuka, ca 10 minuter. Låt svalna före servering. Blanda matyoghurt med kryddgrönt och servera till.
Psst: Gör dubbel sats och servera till grillat kött eller fisk