Alla inlägg under november 2014
Nu så är det inte långt kvar tills det är jul, så passa på att handla de ni behöver och på lagerhaus.se så har dom allt de roliga som passar till julen, från bakning till julklappar och från värme till goda saker som passar precis till julen ;-)
Alla bilder kommer från lagerhaus hemsida
Godmorgon på er, vackra människor!
Blev jättesugen på pankakor när jag vaknade så det får bli min frukost när jag kom hem från jobbet! Bara så ni vet…. Haha.
Det är en ny dag idag, kanske inte lika rolig dag då det regnar här…. Men men, tur har jag som inte behöver gå ut i vädret så mycket idag i alla fall. Hehe!
300 kcal/portion
Tisdag
Dela 500 g kycklingfiléer i bitar. Bryn dem i ½ msk rapsolja och lägg över i en gryta. Bryn 12 små, hela lökar och 200 g champinjoner i ½ msk olja. Lägg över i grytan tillsammans med 1 burk körsbärstomater, 1-2 tunt skivade vitlöksklyftor och 1 msk pressad citron. Salta, peppra och låt koka under lock ca 20 minuter. Koka 100 g vit fiberpasta, ev. glutenfri i saltat vatten, häll av och vänd ner i grytan. Garnera med finstrimlat citronskal.
HM har sötaste kattsakerna. Jag ser lite ut som en bebis i den luddiga kattmössan men den är så söt så det är det värt.
Alla bilder kommer från HM:s hemsida
350 kcal/portion
Måndag
2 paprikor
5 msk mathavre eller ris för glutenfritt
1½ dl buljong
150 g lammfärs
½ hackad rödlök
1 riven vitlöksklyfta
salt och peppar
3 msk hackad persilja och mynta
½ dl ajvar relish
2 msk parmesanost
2 msk riven ost 12 %
Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna på längden och ta bort kärnhuset. Förväll 5 minuter i kokande, saltat vatten. Låt rinna av och lägg dem i en ugnssäker form. Koka mathavre i buljong. Bryn färsen i torr panna, tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med tills löken mjuknat. Salta och peppra, blanda ner persilja, mynta och ajvar relish och vänd ner det kokta mathavret inklusive den vätska som finns kvar. Fyll paprikahalvorna med färsblandningen, strö över de båda ostsorterna och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.