Direktlänk till inlägg 3 november 2014
350 kcal/portion
Måndag
2 paprikor
5 msk mathavre eller ris för glutenfritt
1½ dl buljong
150 g lammfärs
½ hackad rödlök
1 riven vitlöksklyfta
salt och peppar
3 msk hackad persilja och mynta
½ dl ajvar relish
2 msk parmesanost
2 msk riven ost 12 %
Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna på längden och ta bort kärnhuset. Förväll 5 minuter i kokande, saltat vatten. Låt rinna av och lägg dem i en ugnssäker form. Koka mathavre i buljong. Bryn färsen i torr panna, tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med tills löken mjuknat. Salta och peppra, blanda ner persilja, mynta och ajvar relish och vänd ner det kokta mathavret inklusive den vätska som finns kvar. Fyll paprikahalvorna med färsblandningen, strö över de båda ostsorterna och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.