Alla inlägg under september 2014
Nu börjar man känna av hösten ute alltså :-)
det va as kallt ute imorse när jag gick till jobbet och mörkt på kvällarna ute med
och löven börjar ramla av träden snart kan man börja använda sin snygga
nya jacka som kom föra veckan :-D och äntligen sin sköna scarf.
Sådana här fina kort kan man få när man är påväg till jobbet :-D idag så har jag jobbat ett morgonpass igen :-) jag skulle jobbat kvällspass med idag men jag orkade inte kände jag, för att det är så mycket att fiaxa den här veckan, för att på fredag så är det begravning för killens bror som jag kanske har nämnt i ett annat inlägg här på bloggen, idag så ska jag hjälpa till att handla inför begravingen, det blir fika efteråt , och imorgon så ska jag ner till frölunda torg och fixa det sista jag ska köpa lite saker till mig själv och en vitt slips till min pojkvän för att han har ingen tyvärr :-I och så ska jag köpa lite nya smycken och ett par nya leggings och ett par nya ballerinaskor eller så blir det ett par pumps som dom kallas inne på sko sidan, men så här ser min dag ut.
415 kcal/portion
Onsdag
100 g färska lasagneplattor i 4 bitar
150 g squash, skivad
1 vitlöksklyfta, hackad
½ msk olivolja
125 g körsbärstomater, halverade
1½ dl färdig tomatsås
3 skivor parmaskinka i bitar
½ kula mozzarella
1 näve rucola
3 msk parmesanost
Garnera med: färska basilikablad
Koka lasagneplattorna. Fräs squash och vitlök i oljan. Tillsätt tomater och tomatsås och koka upp. Lägg 2 lasagneplattor på varma tallrikar. Täck med tomatsås, skinka, mozzarella och rucola. Lägg de andra pastaplattorna ovanpå, toppa med parmesanost.
370 kcal/portion
P 17%
F 24%
K 59%
Tisdag
1,5–2 kg vongole
1 hackad röd lök
2 skivade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
4 skållade, skalade tomater
2 msk fiskfond (eller 1 fiskbuljongtärning)
3 dl torrt vitt vin
450 g spagetti ev. glutenfri
3 msk grovhackad bladpersilja
nymald svartpeppar
Skölj musslorna i rinnande kallt vatten. Rensa bort dem som är öppna och som inte stänger sig när du knackar på dem. Fräs lök och vitlök ett par minuter i olja i en stor gryta. Kärna ur och hacka de skållade tomaterna och låt dem fräsa med en minut. Tillsätt fond och vin och låt koka ett par minuter. Lägg ner musslorna och låt dem koka under lock ca 2 minuter. Skaka grytan ett par gånger under tiden. Koka spagettin och häll av vattnet, blanda ner pastan i musselgrytan. Häll upp i djupa tallrikar, strö över persilja och mal över peppar.
Psst: Vongole kan bytas mot blåmusslor eller hjärtmusslor. Dubbla i så fall koktiden.