Alla inlägg under september 2014
2 portioner
360 kcal/portion
P 42%
F 19%
K 39%
Fredag
¾ dl svart ris
250 g kycklingfilé
4–6 salviablad
2 skivor parmaskinka
½ msk vete- eller majsmjöl
2 tsk smör/olja
¾ dl torrt vitt vin
1 tsk kalvfond
vatten
1 dl strimlade sockerärter
50 g tärnad mango
Servera med: blandad sallad
Koka riset. Dela kycklingfilén på längden och banka ut till 2 schnitzlar. Lägg på salviablad och täck med parmaskinka. Pudra mjöl på båda sidor och bryn köttet i matfett, först med skinksidan ner, sedan på andra sidan tills köttet är genomstekt, 2–3 minuter på var sida. Ta upp köttet ur pannan. Vispa ner vin och fond, koka upp och smaka av. Lägg tillbaka köttet och späd eventuellt med lite vatten. Blanda ner ärter och mango i riset och servera till.
Pankakor till lunch idag :-) jag tänkte det att jag har ändå inget annat att göra fram tills jag börjar och jobba igen, så jag stog och gjorde pannkakor till mig och min pojkvän :-) istället för att sitta ner och kolla på någon film den här gången hehe.
450 kcal/portion
Torsdag
200 g lammfärs, 12 %
salt och peppar
1 tsk olja
75 g feta, max 10 %
2 msk minifraiche, ev. låglaktos
2 msk finhackad basilika
2 grova hamburgerbröd à 60 g, ev. glutenfria
valfri sallad
1 tomat i skivor
½ rödlök i skivor
Blanda lammfärs med salt och peppar. Forma till 2 burgare.
Hetta upp oljan och stek burgarna ca 5 min på vardera sidan. Mosa fetan och blanda med minifraiche och basilika. Värm bröden. Servera burgarna i bröden med fetaoströran varvad med sallad, tomat och lökskivor.