Alla inlägg under september 2014
400 kcal/portion
P 37%
F 28%
K 35%
Torsdag
1½ dl kokt fullkornsris (ca ½ dl okokt)
100 g skalade räkor, 250 g oskalade
1 burk salladskrabba, 170 g
1 dl frysta, tinade sojabönor
100 g frysta, tinade torkade tomater (Findus)
50 g strimlad romansallad
2 kokta, klyftade ägg
4 msk matlagningsyoghurt
1 msk sweet chili-sås
Blanda riset med räkor, krabba, bönor och tomater. Lägg upp på en bädd av salladsblad och placera äggen ovanpå. Rör ihop fraiche med sweet chili-sås och ringla över.
Idag så fyller min pappa år , så grattis på hans dag :-) på lördag så ska jag och min sambo hem till han på kalas, min bror kommer och kanske hans flickvän så kommer la hans nära vän kanske med :-) min kära pappa blir 53 år , GrattisGrattis
340 kcal/portion
P 22%
F 43%
K 35%
Onsdag
2 skivor surdegsbröd à 50 g, ev. mjölk- och glutenfritt
1 avokado
1 tsk pressad lime
salt och peppar
1 hackad tomat
50 g avrunnen strimlad grillad paprika i olja
70 g bresaola (lufttorkat nötkött)
1 tsk crema di balsamico
2 tsk pinjenötter
Servera med: blandad sallad
Garnera med: basilika
Mosa halva avokadon med lime, salt och peppar. Skiva den andra halvan. Rosta brödet och bred på avokadoröran. Lägg på tomat, paprika, skivad avokado och kött. Ringla balsamico och strö pinjenötter över.
Psst: Lite pressad vitlök och/eller chili i avokadomoset sätter extra sprätt.