Alla inlägg under september 2014
310 kcal/portion
Lördag
250 g skalad pumpa
1 tsk salt
2–4 kycklinglårfiléer, 300 g
salt
1 tsk krossad rosépeppar
1 tsk smör eller margarin, ev. mjölkfritt
1 msk smör, 15 g eller margarin, ev. mjölkfritt
1 tsk kycklingfond
1 msk vatten
Garnera med: rosmarin
Servera med: 100 g kokta haricots verts + 1 tsk smör eller margarin, ev. mjölkfritt
Sätt ugnen på 200°. Strö salt över pumpan och slå in den i folie. Baka i ugnen ca 30 min. Salta kycklingen och klappa in rosépeppar. Bryn gyllenbrun i 1 tsk smör och baka färdigt i ugnen ca 10 min. Mixa pumpaköttet med smör, fond och vatten till en slät puré.
idag rund 4 tiden så drar jag till frölunda torg för att handla klart det som jag ska ha på begravningen imorgon:-) så ska jag och min pojkvän äta middag där med och kanske 2 polare till, om dom orkar va kvar på frölunda torg, ikväll så ska jag lägga mig tidigt så att jag orkar med dagen imorgon för imorgon så kommer det att va tungt alltså :-( jag kommer att säkert få ont i huvudet efteråt :-I så kommer jag inte att ha någon matlust heller säkert, så har det vart alla dom andra gångerna jag har vart på begravning :-(
Bamsiga, härliga köttbullar med ny, spännande smak!
Torsdag
200 g lammfärs 12 %
1 ägg
½ tsk salt
2 krm spiskummin
2 krm kanel
1 krm kajennpeppar
½ msk rapsolja
2 dl passerade tomater (konserv)
1 dl vatten
2 krm råsocker
1 dl fullkornscouscous eller -ris för glutenfritt
2 msk russin
40 g blandad sallad
½ kruka persilja
salt, nymalen svartpeppar
Servera med: salladen och hackad persilja strödd ovanpå
Blanda lammfärsen med ägg, salt och kryddor. Forma 4 stora bullar av färsen och bryn dem i oljan runtom 2 min. Häll på tomater, vatten och råsocker, låt koka tills färsbullarna är klara, ca 10 min. Smaka av såsen med salt och peppar. Tillaga couscousen enligt paketet och lägg i russin. Ta från värmen och låt stå 3–5 min.