Direktlänk till inlägg 18 september 2014
Bamsiga, härliga köttbullar med ny, spännande smak!
Torsdag
200 g lammfärs 12 %
1 ägg
˝ tsk salt
2 krm spiskummin
2 krm kanel
1 krm kajennpeppar
˝ msk rapsolja
2 dl passerade tomater (konserv)
1 dl vatten
2 krm råsocker
1 dl fullkornscouscous eller -ris för glutenfritt
2 msk russin
40 g blandad sallad
˝ kruka persilja
salt, nymalen svartpeppar
Servera med: salladen och hackad persilja strödd ovanpå
Blanda lammfärsen med ägg, salt och kryddor. Forma 4 stora bullar av färsen och bryn dem i oljan runtom 2 min. Häll på tomater, vatten och råsocker, låt koka tills färsbullarna är klara, ca 10 min. Smaka av såsen med salt och peppar. Tillaga couscousen enligt paketet och lägg i russin. Ta från värmen och låt stå 3–5 min.