Alla inlägg under september 2014
365 kcal/portion
P32%
F36%
K32%
Lördag
2 bitar torskrygg à 150 g
1 msk salt
½ msk socker
½ dl kokande vatten
2 dl isvatten
½ tsk grovmalen svartpeppar
300 g potatis i klyftor
1 tsk olivolja
8 salviablad
salt och peppar
½ dl syltlök
10 stora salladskapris
2 msk smör eller mjölkfritt alternativ
1 msk citronsaft
1 msk kapris
1 msk hackad dill
Lös upp salt och socker i det heta vattnet. Blanda ner isvatten. Lägg fiskbitarna i dubbla plastpåsar. Häll i den kalla lagen och svartpeppar, knyt ihop påsen och låt stå i kylen 30-60 minuter. Sätt ugnen på 225°. Vänd runt potatisen med olja, salviablad, salt och peppar i en ugnssäker form. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter tills potatisen är mjuk. Blanda ner syltlök när några minuters stektid återstår. Strö salladskapris över. Häll bort rimlagen från torskbitarna och torka av med hushållspapper. Stek torskbitarna i lite av smöret 23 minuter på varje sida. Ta upp och lägg på varma tallrikar. Bryn resten av smöret ljusbrunt. Tillsätt citronsaft, kapris och dill. Skeda blandningen över fiskbitarna.
Freeedag !! den här helgen så blir det full rulle igen här hemma :-) imorgon så kommer det 2 polare till oss redan klockan 1 på dagen, min pojkvän och hans polare Daniel dom ska fixa med min pojkväns dator, och jag och Joanna som hon heter vi ska fixa med maten här hemma, på söndag så blir det kanske att jag och min pojkvän drar hem till en annan polare som heter Camilla :-) så här ser min helg ut, men ni får ha en trevlig helg kram på er alla !
550 kcal/portion
P25%
F46%
K29%
Fredag
500 g kycklinglårfilé
Marinad:
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk grillkrydda
2 dl rött råris
4 msk rostade hasselnötter
250 g cocktailtomater
70 g mâchesallad eller rucola
2 msk olivolja
½ msk balsamvinäger
örtsalt
Sätt ugnen på 200°. Blanda marinaden och häll den över kycklingen i formen. Stek kycklingen i ugn i cirka 30 minuter. Låt kycklingen svalna och skär den tunt.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna. Hacka nötterna och rosta dem i en het, torr teflonstekpanna tills de fått lite färg. Halvera eller klyfta tomaterna. Blanda allt och smaka av med olja, vinäger och örtsalt.