Alla inlägg under september 2014
340 kcal/portion
P 26%
F 66%
K 8%
Måndag
150 g tärnad squash
˝ strimlad röd paprika
50 g skivad svamp
1 msk smör/olja
100 g halverade körsbärstomater
1 msk hackad färsk timjan
4 ägg
4 msk vatten
salt och peppar
75 g fetaost, max 23 %
Garnera med: basilika
Fräs squash, paprika och svamp i matfett 4–5 minuter. Tillsätt tomater och timjan och fräs ˝ minut till. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Slå smeten över grönsakerna och grädda ca 3 minuter. Stick i smeten så att den rinner ner i botten av pannan. Smula över fetaost och grädda tills omeletten stelnat, men fortfarande är krämig.
Det här måste nog vara en utav de bästa reklamvideor på länge! IKEA's nya katalog är snart ute på marknaden och reklamvideon visar hur den kommer att fungera!
Och här är då ett exempel på en av Apple's raklamfilmer för iPhone 5:
8 portioner
120 kcal/portion
Söndag
4 skivor kavring ŕ 25 g eller glutenfritt bröd
25 g bladspenat
200 g varmrökt lax
1 ˝ dl gräddfil, ev. låglaktos
3 msk hjortronsylt+ 2 msk till toppen
peppar
Kantskär brödet och skär i trekanter. Fördela spenatblad och en bit lax över. Rör samman gräddfil och hjortronsylt och fördela en klick på varje snitt. Lägg en klick hjortronsylt på toppen.
410 kcal/portion
P39%
F29%
K32%
Lördag
600 g strimlad kycklingfilé
200 g skivad shiitake eller annan svamp
2 msk matolja
salt och svartpeppar
125 g snett skivad salladslök
2 tsk sesamolja
2 msk Furikakeblandning (Renée Voltaire) eller sesamfrö
Servera med: 4 dl kokt ris och 4 msk teriyakisås
Stek kyckling och svamp i matoljan ca 4 minuter, gärna i omgångar. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt salladslök, sesamolja och sesamfrö och stek ytterligare några minuter.