Direktlänk till inlägg 12 september 2014
2 portioner
360 kcal/portion
P 42%
F 19%
K 39%
Fredag
¾ dl svart ris
250 g kycklingfilé
4–6 salviablad
2 skivor parmaskinka
½ msk vete- eller majsmjöl
2 tsk smör/olja
¾ dl torrt vitt vin
1 tsk kalvfond
vatten
1 dl strimlade sockerärter
50 g tärnad mango
Servera med: blandad sallad
Koka riset. Dela kycklingfilén på längden och banka ut till 2 schnitzlar. Lägg på salviablad och täck med parmaskinka. Pudra mjöl på båda sidor och bryn köttet i matfett, först med skinksidan ner, sedan på andra sidan tills köttet är genomstekt, 2–3 minuter på var sida. Ta upp köttet ur pannan. Vispa ner vin och fond, koka upp och smaka av. Lägg tillbaka köttet och späd eventuellt med lite vatten. Blanda ner ärter och mango i riset och servera till.