Alla inlägg under december 2014
415 kcal/portion
Tisdag
200 g potatis i bitar
200 g rotselleri i bitar
½ dl mellanmjölk
½ dl riven lagrad ost, 17 %
salt och peppar
200 g nötfärs, max 12%
½ hackad gul lök
1 grovriven morot, ca 75 g
50 g grovriven rotselleri
250 g krossade tomater
1½ msk tomatpuré
½ msk dijonsenap
2 tsk kalvfond
Servera med:
200 g blandad sallad
Sätt ugnen på 250°. Koka potatis- och selleribitar mjuka i saltatvatten. Häll av vattnet, mosa och blanda med mjölk och ost. Salta och peppra. Bryn färsen i torr teflonpanna, tillsätt lök, morot och selleri och låt fräsa ett par minuter. Rör ner tomatkross, puré, senap och fond. Låt puttra 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar och bred ut färsen i en ugnsfastform. Täck med moset och ”rita” gärna ett mönster med hjälp av en gaffel. Grädda mitt i ugnen tills moset fått lite färg, ca 10 minuter.
Psst: Gör gärna dubbel sats mos och använd som tillbehör till mager, köttrik, grillad korv.
285 kcal/portion
Måndag
5 msk mathavre
1½ dl grönsaksbuljong
200 g strimlad kalkonfilé
1 tsk rapsolja
½ skivad purjolök
2 skivade blekselleristjälkar
75 g skivade champinjoner
salt och peppar
10 salviablad
100 g delade körsbärstomater
Koka mathavren i buljongen. Bryn köttet i olja, lägg med purjo, selleri och svamp som får fräsa ett par minuter. Krydda och blanda ner tomaterna som får bli varma. Vänd ihop blandningen med mathavre.
I dagens lucka hittar ni några fina tröjor som man kan ha till jul och över vintern. Alla tröjorna är från ellos.se. Har ni någon favorit?
Igår så va jag och min pojkvän och två polare till oss på julbord för första gången i det här året :-) jag är så där för julmat, men allt gick ner ändå ;-) vi hade det trevligt iallafall, så här såg min dag ut igår + att jag hade as ont i huvudet med, men allt gick bra ändå.