Direktlänk till inlägg 9 december 2014
415 kcal/portion
Tisdag
200 g potatis i bitar
200 g rotselleri i bitar
½ dl mellanmjölk
½ dl riven lagrad ost, 17 %
salt och peppar
200 g nötfärs, max 12%
½ hackad gul lök
1 grovriven morot, ca 75 g
50 g grovriven rotselleri
250 g krossade tomater
1½ msk tomatpuré
½ msk dijonsenap
2 tsk kalvfond
Servera med:
200 g blandad sallad
Sätt ugnen på 250°. Koka potatis- och selleribitar mjuka i saltatvatten. Häll av vattnet, mosa och blanda med mjölk och ost. Salta och peppra. Bryn färsen i torr teflonpanna, tillsätt lök, morot och selleri och låt fräsa ett par minuter. Rör ner tomatkross, puré, senap och fond. Låt puttra 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar och bred ut färsen i en ugnsfastform. Täck med moset och ”rita” gärna ett mönster med hjälp av en gaffel. Grädda mitt i ugnen tills moset fått lite färg, ca 10 minuter.
Psst: Gör gärna dubbel sats mos och använd som tillbehör till mager, köttrik, grillad korv.