Alla inlägg under mars 2014
170 g skalade räkor (ca 500 g räkor med skal)
100 g pasta, ev. glutenfri
1 liten purjolök, skivad
˝ röd paprika, strimlad
1 tsk rapsolja
1 dl fraiche, max 8 %, ev. låglaktos
˝ dl lättgrädde, 7 %, ev. låglaktos
2 tsk skaldjursfond
2 msk mango chutney
100 g fryst tärnad mango
˝ påse babyspenat, 40 g
salt och peppar
Servera med: blandad sallad
Skala räkorna. Koka pastan. Fräs purjo och paprika ett par min i olja. Rör ner fraiche och lättgrädde, koka upp och tillsätt skaldjursfond, mango chutney, mango och spenat, krydda. Koka upp igen, vänd till sist ner räkorna och servera såsen med den nykokta pastan.
Rosa leopard, Svart, Rosa, Svart leopard
Jag är lite jättekär i långa, tunna kimonos som man kan springa runt och se ståtlig ut i. Luskade fram några fina från Nelly.com
Ja då va det fredag gött kan man säga att det är :-) denna här helgen så blir det mycket att göra, vi ska hjälpa min pappa och packa ner saker i flyttlådor för den 28 mars så flyttar han till en ny lägenhet och de här kommer att ta en hel dag kan man säga, och idag så blir det att skriva på lite papper in för våran lägenhet och han som ska bytta med oss ska också skriva på lite papper men annars ikväll så blir det ganska lugnt här hemma, vi kommer la att kolla på lite filmer och äta gott, så här ser min helg ut ni får ha en trevlig helg kram på er alla .
2 portioner
320 kcal/portion
P -%
F -%
K -%
Torsdag
Ingredienser
1 liten purjolök, strimlad
250 g squash i bitar
100 g potatis i bitar
˝ msk olivolja
5 dl grönsaksbuljong
peppar och ev salt
˝ msk hackad färsk timjan
100 g feta, 10 %
3 msk fraiche, max 8 %
Servera med: 2 bitar grovt bröd ŕ 50 g ev. glutenfritt
Fräs purjo, squash och potatis i oljan. Häll på buljong, krydda, strö på timjan och koka ca 10 min. Mosa ihop fetan med fraiche till smidig konsistens. Mixa soppan hastigt, häll upp i skålar och lägg i en klick av fetaröran. Bred resten av röran på brödet.
Tips: Byt potatisen mot kokta bönor, t ex canellinibönor