Alla inlägg under mars 2014
jippi i början av juni så flyttar vi in i den nya lägenheten i den 3an som jag har sagt tidigare som vi ska byta med en här på gården :-) det ska bli as nice att få en störe lägnehet, men vi kan flytta in i maj men själva bytet gäller i juni :-) så vi håller på här hemma och försöker få sålt massa saker typ soffan och massa andra saker och lägger i saker i flyttlådor.
375 kcal/portion
P 7%
F 55%
K 38%
Måndag
1 citrongräs
˝ hackad gul lök
1 skivad vitlöksklyfta
200 g slantade morötter
125 g tärnade palsternackor
˝ skivad röd chilifrukt
1 msk kokosolja
˝ liter grönsaksbuljong
2 tsk riven färsk ingefära
1 dl kokosgrädde
1 msk hackad färsk koriander
salt och peppar
Garnera med: korianderblad
Servera med: 2 bitar surdegsbröd, ev. glutenfria ŕ 30 g med 1 msk cream cheese, max 12 %, och hackad koriander.
Hacka den mjuka, vita delen av citrongräset och spara den träiga delen hel. Fräs rot- och grönsaker inklusive den hackade delen av citrongräset i kokosolja under omrörning några minuter. Tillsätt buljong och den träiga delen av citrongräset. Låt koka under lock tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Ta upp citrongräset och släng. Tillsätt ingefära och kokosgrädde och mixa soppan slät. Smaka av med koriander, salt och peppar.
5:2-tips: Byt kokosgrädden mot lätt kokosmjölk och uteslut brödet, så blir energivärdet 190 kcal/portion
Underbart god lax med piffig apelsinsmak!
2 portioner
340 kcal/portion
P -%
F -%
K -%
Söndag
2 bitar laxfilé ŕ 140 g
˝ dl pressad apelsin
1 tsk vitvinsvinäger
˝ msk färskriven ingefära
˝ tsk salt + 1 krm svartpeppar
˝ fänkål, 100 g i klyftor
˝ röd paprika i klyftor
˝ rödlök i klyftor
˝ squash, 150 g i skivor
rosmarinkvistar, salt och peppar
˝ msk olivolja
Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop marinaden och häll över laxen. Lägg grönsaker och kryddor i oljad ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Rör om någon gång under tiden. Trä upp laxen på 2 spett och lägg ovanpå grönsakerna. Häll marinaden över alltihop och tillaga ytterligare 8–10 minuter.
Igår så va jag och min sambo på bio vi såg Need For Speed den den va riktigt bra alltså, så den borde ni gå och se :-) men annars igår så va vi hos en granne till oss och hjälpte henne med lite saker, så här såg min dag ut igår.
Våga prova svartrötter! Viltfärsen kan ersättas med mager nötfärs.
250 g älg- eller hjortfärs
1 ägg
˝ riven rödlök
1 tsk hackad timjan
salt och peppar 350 g svartrötter ˝ msk smör eller mjölkfritt margarin ˝ msk kalvfond ˝ msk balsamvinäger ˝ dl vatten ˝ dl lingon Garnera med: Färsk timjan Servera med: 200 g kokt potatis
Blanda färsen med ägg, lök och kryddor. Forma 4–6 avlånga biffar och stek dem runtom i fettet ca 5 min.
Skala svartrötterna och skär dem i stavar. Lägg dem efterhand i kallt vatten så att de inte mörknar. Koka i saltat vatten ett par minuter och stek dem sedan i smöret. Blanda ner fond, vinäger, vatten och lingon och koka ihop någon minut.
2 portioner
220 kcal/portion
P 11%
F 45%
K 44%
Sätt ugnen på 230°. Blanda ˝ dl havregryn, ev. ren glutenfri havre, med 1 msk kokos och 1 msk strödadlar och smula ner 2 tsk smör till en grynig massa. Blanda ner 1 msk pumpafrön. Lägg 4 dl jordgubbar i två små ugnssäkra formar och strö blandningen över. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med 1 dl vaniljyoghurt.