Alla inlägg under mars 2014
370 kcal/portion
P 36%
F 56%
K 8%
Onsdag
2 bitar laxfilé à 140 g
salt och peppar
½ tsk rapsolja
2 skivor lime
Sås:
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk hackad mynta
2 msk finhackad bladpersilja
2 stora eller 4 små hackade svarta oliver
Servera med: 250 g kokta broccolibuketter
Börja med såsen: Blanda yoghurten med mynta, persilja och oliver. Smaka av med salt och peppar. Krydda laxen. Olja en grill- eller stekpanna och halstra laxen och limeskivorna 1-2 minuter på var sida.
Nästa helg hade jag tänkt att börja lägga ut lite påsk recept där jag tipsar om olika maträtter och roliga ! Innan dess hade jag tänkt att tipsa er om dessa roliga prylar nu till påsken! Jag ska berätta lite kort om de olika produkterna i detta inlägg.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Idag så är det Våffeldagen :-) så klart att man ska äta Våfflor då hehehe, tyvärr så är jag små trött på Våfflor hehehe bara för att man åt de så ofta när man va liten, så fick man det så ofta i skolan med :-I men jag ska testa med vanilj glass idag :-) men ni får ha en trevlig Våffeldag idag kram på er .
390 kcal/portion
P34%
F31%
K35%
Tisdag
250 g strimlad lövbiff
½ msk smör/olja
1 hackad gul lök
salt och peppar
1 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 tsk kalvfond
½ dl vatten
1 dl lätt-crème fraiche
Servera med: 300 g kokt, gärna pressad potatis och en blandad sallad
Bryn köttet i matfett, lägg med löken som får fräsa mjuk. Salta, peppra och rör ner tomatpuré, senap, fond och vatten. Tillsätt crème fraiche och låt puttra ca 5 minuter. Smaka av.
*Dessert*
290 kcal/portion
P11%
F54%
K35%
1¼ dl dinkelsikt
½ tsk malen kardemumma
1 dl kallt vatten
20 g smör
1 msk rapsolja
Vispa mjöl, kardemumma och vatten till en slät smet. Rör ner smör och olja. Grädda i våffeljärn.
Servera med:
50 g keso
1 dl blåbär
myntablad
Psst: Mera mintsmak? Blanda keson med 1 krossad polkagris!