Alla inlägg under mars 2014
Har fått flera frågor om jag kan tipsa om studentklänningar så jag gav mig ut på jakt efter såna men kom först inte längre än till Sheinside. Där fanns massor av vita klänningar med spets och grejer som passar fint när man hoppar på flak och härjar och äter smörgåstårta och såna trevligheter.
1 dl tinade frysta lingon
˝ msk muskovadosocker
300 g kokt, avsvalnad eller kall potatis
1 äggula
1 msk mellanmjölk, ev. låglaktos
˝ dl klippt gräslök och persilja
1 dl hackad rucola
salt och peppar
2 msk ströbröd av majs
1 msk smör/olja
1 pkt kalkonbacon, 100 g
Servera med: 200 g rårivna morötter
Börja med att röra lingonen med sockret och låt dem stå och safta till sig. Pressa potatisen och blanda med äggula, mjölk, grönt och kryddor. Forma 6 st 2–3 cm höga puckar och vänd i ströbrödet. Stek biffarna i smör/olja. Stek kalkonbaconet utan fett i ”släpplättpanna”.
480 kcal/portion
P 29%
F 44%
K 27%
Lördag
˝ hackad rödlök
100 g skivade champinjoner
1 tsk rapsolja
3 strimlade, soltorkade tomater
100 g bladspenat
2 dl pastasås (färdig på burk)
1 dl kesella, 10 %
5 msk riven parmesanost, 30 g
salt och peppar
60 g färska lasagneplattor
150 g färsk lax i cm-tjocka skivor
˝ dl riven ost, 12 %
Servera med: citron och blandad sallad
Sätt ugnen på 200°. Fräs lök och svamp mjukt i olja. Blanda ner tomatstrimlor, spenat och pastasås och koka upp. Ta av från värmen och rör ner kesella och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Varva lasagneplattor, lax och sås i ugnssäker form eller portionsformar. Strö över ost och baka mitt i ugnen ca 20 minuter.
*Dessert*
Poppa helst egna popcorn i lite olja och utan salt eller ”blås av” det mesta saltet från lätta mikropopcorn
2 portioner
105 kcal/portion
P 6%
F 24%
K 70%
250 g jordgubbar i skivor eller bitar
skal och saft av ˝ limefrukt
10 g mörk choklad, ev. mjölkfri
2 dl poppade popcorn
Garnera med: mynta
Blanda jordgubbarna med limeskal och -saft. Smält chokladen och vänd slarvigt ner popcorn. Låt stelna. Fördela jordgubbarna i skålar tillsammans med chokladpopsen.