Direktlänk till inlägg 8 mars 2014
480 kcal/portion
P 29%
F 44%
K 27%
Lördag
½ hackad rödlök
100 g skivade champinjoner
1 tsk rapsolja
3 strimlade, soltorkade tomater
100 g bladspenat
2 dl pastasås (färdig på burk)
1 dl kesella, 10 %
5 msk riven parmesanost, 30 g
salt och peppar
60 g färska lasagneplattor
150 g färsk lax i cm-tjocka skivor
½ dl riven ost, 12 %
Servera med: citron och blandad sallad
Sätt ugnen på 200°. Fräs lök och svamp mjukt i olja. Blanda ner tomatstrimlor, spenat och pastasås och koka upp. Ta av från värmen och rör ner kesella och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Varva lasagneplattor, lax och sås i ugnssäker form eller portionsformar. Strö över ost och baka mitt i ugnen ca 20 minuter.
*Dessert*
Poppa helst egna popcorn i lite olja och utan salt eller ”blås av” det mesta saltet från lätta mikropopcorn
2 portioner
105 kcal/portion
P 6%
F 24%
K 70%
250 g jordgubbar i skivor eller bitar
skal och saft av ½ limefrukt
10 g mörk choklad, ev. mjölkfri
2 dl poppade popcorn
Garnera med: mynta
Blanda jordgubbarna med limeskal och -saft. Smält chokladen och vänd slarvigt ner popcorn. Låt stelna. Fördela jordgubbarna i skålar tillsammans med chokladpopsen.