Alla inlägg under mars 2014
365 kcal/portion
P35%
F31%
K34%
Tisdag
300 g tärnad torskfilé eller annan vit fisk
1 tsk riven ingefära
1 msk riven gul lök
2 msk hackad koriander
1 tsk potatismjöl
½ dl kokosmjölk eller matlagningsgrädde
salt och peppar
2 tsk furikakeblandning eller sesamfrön
½ msk smör/olja till stekning
50 g risnudlar
75 g strimlade sockerärter
½ msk japansk soja
½-1 tsk risvinäger
Sås:
4 msk matlagningsyoghurt
2 tsk sweet chili-sås
Garnera med: korianderblad
Mixa fisken till en färs tillsammans med ingefära, lök, koriander, potatismjöl och kokosmjölk. Smaka av med salt och peppar och forma 6 små biffar. ”Panera” med furikakeblandning och stek i matfett ca 3 minuter på var sida. Koka risnudlarna, blanda ner ärtstrimlorna och smaksätt med soja och risvinäger. Blanda yoghurt med sweet chili och servera till.
5:2-tips: Använd lätt kokosmjölk, byt risnudlarna mot algnudlar, uteslut såsen och servera enbart sweet chili-sås till så blir energivärdet 190 kcal/portion.
Förflytta dig i tanken till Spanien!
2 portioner
322 kcal/portion
P-%
F-%
K-%
Måndag
1 dl avorioris
½ hackad gul lök
2½ dl grönsaksbuljong
½ pkt saffran, 0,25 g
½ röd paprika i tärningar
1 chorizokorv, 3 % i slantar
1 dl kokta kidneybönor
1 dl frysta ärter
100 g skalade räkor
salt och peppar
Garnera med: färsk örtkrydda
Servera med: grönsallad
Koka lök, ris och saffran i buljongen ca 18 minuter. Tillsätt paprikan när 3 minuter återstår av koktiden. Fräs korven i teflonpanna. Vänd ner korv, bönor, ärter och räkor i riset och smaka av med salt och peppar.
Vilket kom först? Hönan eller ägget?