Direktlänk till inlägg 18 mars 2014
365 kcal/portion
P35%
F31%
K34%
Tisdag
300 g tärnad torskfilé eller annan vit fisk
1 tsk riven ingefära
1 msk riven gul lök
2 msk hackad koriander
1 tsk potatismjöl
½ dl kokosmjölk eller matlagningsgrädde
salt och peppar
2 tsk furikakeblandning eller sesamfrön
½ msk smör/olja till stekning
50 g risnudlar
75 g strimlade sockerärter
½ msk japansk soja
½-1 tsk risvinäger
Sås:
4 msk matlagningsyoghurt
2 tsk sweet chili-sås
Garnera med: korianderblad
Mixa fisken till en färs tillsammans med ingefära, lök, koriander, potatismjöl och kokosmjölk. Smaka av med salt och peppar och forma 6 små biffar. ”Panera” med furikakeblandning och stek i matfett ca 3 minuter på var sida. Koka risnudlarna, blanda ner ärtstrimlorna och smaksätt med soja och risvinäger. Blanda yoghurt med sweet chili och servera till.
5:2-tips: Använd lätt kokosmjölk, byt risnudlarna mot algnudlar, uteslut såsen och servera enbart sweet chili-sås till så blir energivärdet 190 kcal/portion.