Alla inlägg under mars 2014
365 kcal/portion
P -%
F -%
K -%
Fredag
2 tvättade bakpotatisar à 250 g
1 burk tonfisk i vatten
½ dl keso mini, ev. låglaktos
½ dl fraiche max 8 %, ev. låglaktos
1 msk gul sweet chili
1 msk hackad koriander
Servera med: blandad sallad
Sätt ugnen på 250°. Picka potatisen med en gaffel och förbaka på full effekt i mikron 8 min. Lägg över i ugnen och baka ytterligare 10 min. Rör ihop tonfisken med keso, fraiche, sweet chili och koriander. Skär ett kryss i potatisen och kläm till. Toppa med fyllningen.
*Dessert*
150 kcal/portion
P 13%
F 32%
K 55%
3 ägg
2 dl rörsocker
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
¾ dl kakao
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 burk kesella, 10 %, 250 g
rivet skal och saft av 1 apelsin
1 msk rapsolja
Garnera med: 1 msk
florsocker och 1 dl hallon
Sätt ugnen på 200º. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten tillsammans med kesella, apelsinsaft och olja. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25–30 minuter. Känn med sticka för att se om kakan har stannat. Vid servering pudra över florsocker och garnera med hallon.
Ja då va det fredag igen underbart kan man säga att det är :-) idag så ska jag till läkaren klockan 9 , ikväll så ska vi till en kompis till oss :-) hon har med sig lite saker från hennes jobb med märkes kläder med märket tenson hon jobbar för de företaget, imorgon så ska vi på bio vi hade tänkte att se * Need for speed * eller man kan säga att det är mer min kille som vill se den filmen :-) men jag tycker dom är ganska bra faktist, på söndag så ska vi hem till min kära pappa och hjälpa han med dom sista sakerna som han behöver hjälp med in för flytten, han flyttar den 28 mars så han har lite saker kvar att packa ner :-) ja så här ser min helg ut ni får ha en trevlig helg kram på er .
285 kcal/portion
P -%
F -%
K -%
Torsdag
200 g blandad svamp
½ msk smör eller margarin, ev. mjölkfritt
4 ägg
6 msk vatten
salt och peppar
70 g babyspenat
125 g körsbärstomater
1 sharonfrukt i klyftor
Dressing:
2 tsk pressad citron
1 tsk olivolja
½ tsk chili/lime eller salladskrydda
Garnera med:
färska timjankvistar
Stek svampen i smöret tills den knäpper. Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar och häll över svampen. Grädda en omelett – stick i smeten då och då så att den ogräddade smeten får rinna ner och bli gräddad. Omeletten är färdig när den är krämig på ytan. Häll dressingen över salladen och servera till omeletten.