Alla inlägg under mars 2014
Ett riktigt vår väder ute idag :-D det är varmt och skönt och man behöver ingen jacka på sig när man går ute, funderar på att bara gå i en tjock tröja sedan när jag ska gå ner till frölunda torg och möta upp min sambo :-) och strumpan behöver ingen jacka på sig idag häller hehe :-D men vi får la se hur varmt det är till kvällen isåfall .
Freeedag !! den här helgen så flyttar min kära pappa :-) så imorgon så ska vi ditt och hjälpa han med dom sista sakerna, sedan så är allt klart :-) och vi här hemma har börjat smått packat in för våran flytt i maj, sedan idag så blir det att dra ner till frölunda torg och hämta Strumpans hundmat och köpa ett sele till han, resten av kvällen så blir det att kolla på någon bra film och äta något gott :-) så här ser min helg ut men ni får ha en trevlig helg kram på er .
275 kcal/portion
P 61%
F 18%
K 21%
Fredag
100 g potatis i bitar
300 g broccoli
1 tsk smör eller mjölkfritt alternativ
salt och peppar
2 färdiggrillade kycklingfiléer, 250 g
Koka potatisen 7-8 minuter. Lägg ner broccolin – skalad stjälk och buketter – och låt koka med 5-6 minuter. Häll av vattnet och mixa med stavmixer tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar.
Psst: Det finns fryst grillad kycklingfilé som är riktigt saftig och god.
*Dessert*
195 kcal/portion
P 9%
F 57%
K 34%
1 gelatinblad
50 g ljus choklad
1 dl mellangrädde
1 äggula
1 äggvita
1½ msk strösocker
Garnering:
1 apelsin
8 physalis
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 10 minuter. Dela chokladen i bitar och placera bitarna tillsammans med grädden i en glasskål. Placera skålen i vattenbad och smält chokladen. Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur vätskan och rör ner det i den varma chokladblandningen. Tillsätt äggulan och rör om. Vispa vitan tillsammans med strösockret. Vänd ner vitan i chokladmoussen. Fördela i koppar, små glas eller skålar. Låt stelna i kylen i minst 1½ timme, Skär ut hinnfria apelsinklyftor, dela i bitar, halvera physalisen i mindre bitar. Vid serveringen toppa med blandningen.
Vet ni vad jag inte visste? Att man ska ha balsam EFTER att man använt hårinpackning. Jag har alltid kört som en rutin att först duschar jag, sen tar jag balsam, och därefter hårinpackning. Men jag hade helt fel! en (Kompis) berättade för mig att man ska ha balsam efter att man har haft hårinpackning då hårinpackning öppnar upp hårstrårna, och balsam stänger igen dom. Så tips från coachen, använd balsam EFTER ni haft hårinpackning.
Jag märker redan skillnad haha! I alla dessa år har jag gjort fel.. Hoppas iallafall att detta tips vägledde en del av er iallafall som är lika ovetande som mig haha!
335 kcal/portion
P 33%
F 36%
K 31%
Torsdag
½ strimlad fänkål
½ skivad purjolök
½ msk smör/olja
5 dl fiskbuljong
2 dl burktomater
50 g pastafjärilar, ev. glutenfri
150 g frysta blandade fisktärningar
½ dl lätt crème fraiche
1 dl frysta kräftstjärtar
salt, peppar och dill
Garnera med: dill
Fräs fänkål och purjo i fettet i en kastrull. Tillsätt buljong och tomater och koka under lock ca 10 minuter. Lägg ner pastan och låt koka 5 minuter, lägg ner fiskbitarna och låt sjuda 5 minuter till. Rör ner crème fraiche och kräftstjärtar och hetta upp utan att koka. Smaka av med kryddorna.
5:2-tips: Hoppa över pasta och crème fraiche, så blir energivärdet 215 kcal/portion.