Direktlänk till inlägg 27 mars 2014
335 kcal/portion
P 33%
F 36%
K 31%
Torsdag
½ strimlad fänkål
½ skivad purjolök
½ msk smör/olja
5 dl fiskbuljong
2 dl burktomater
50 g pastafjärilar, ev. glutenfri
150 g frysta blandade fisktärningar
½ dl lätt crème fraiche
1 dl frysta kräftstjärtar
salt, peppar och dill
Garnera med: dill
Fräs fänkål och purjo i fettet i en kastrull. Tillsätt buljong och tomater och koka under lock ca 10 minuter. Lägg ner pastan och låt koka 5 minuter, lägg ner fiskbitarna och låt sjuda 5 minuter till. Rör ner crème fraiche och kräftstjärtar och hetta upp utan att koka. Smaka av med kryddorna.
5:2-tips: Hoppa över pasta och crème fraiche, så blir energivärdet 215 kcal/portion.