Direktlänk till inlägg 28 mars 2014
275 kcal/portion
P 61%
F 18%
K 21%
Fredag
100 g potatis i bitar
300 g broccoli
1 tsk smör eller mjölkfritt alternativ
salt och peppar
2 färdiggrillade kycklingfiléer, 250 g
Koka potatisen 7-8 minuter. Lägg ner broccolin – skalad stjälk och buketter – och låt koka med 5-6 minuter. Häll av vattnet och mixa med stavmixer tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar.
Psst: Det finns fryst grillad kycklingfilé som är riktigt saftig och god.
*Dessert*
195 kcal/portion
P 9%
F 57%
K 34%
1 gelatinblad
50 g ljus choklad
1 dl mellangrädde
1 äggula
1 äggvita
1½ msk strösocker
Garnering:
1 apelsin
8 physalis
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 10 minuter. Dela chokladen i bitar och placera bitarna tillsammans med grädden i en glasskål. Placera skålen i vattenbad och smält chokladen. Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur vätskan och rör ner det i den varma chokladblandningen. Tillsätt äggulan och rör om. Vispa vitan tillsammans med strösockret. Vänd ner vitan i chokladmoussen. Fördela i koppar, små glas eller skålar. Låt stelna i kylen i minst 1½ timme, Skär ut hinnfria apelsinklyftor, dela i bitar, halvera physalisen i mindre bitar. Vid serveringen toppa med blandningen.