Direktlänk till inlägg 25 mars 2014
390 kcal/portion
P34%
F31%
K35%
Tisdag
250 g strimlad lövbiff
½ msk smör/olja
1 hackad gul lök
salt och peppar
1 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 tsk kalvfond
½ dl vatten
1 dl lätt-crème fraiche
Servera med: 300 g kokt, gärna pressad potatis och en blandad sallad
Bryn köttet i matfett, lägg med löken som får fräsa mjuk. Salta, peppra och rör ner tomatpuré, senap, fond och vatten. Tillsätt crème fraiche och låt puttra ca 5 minuter. Smaka av.
*Dessert*
290 kcal/portion
P11%
F54%
K35%
1ĵ dl dinkelsikt
½ tsk malen kardemumma
1 dl kallt vatten
20 g smör
1 msk rapsolja
Vispa mjöl, kardemumma och vatten till en slät smet. Rör ner smör och olja. Grädda i våffeljärn.
Servera med:
50 g keso
1 dl blåbär
myntablad
Psst: Mera mintsmak? Blanda keson med 1 krossad polkagris!