Direktlänk till inlägg 23 mars 2014
Underbart god lax med piffig apelsinsmak!
2 portioner
340 kcal/portion
P -%
F -%
K -%
Söndag
2 bitar laxfilé à 140 g
½ dl pressad apelsin
1 tsk vitvinsvinäger
½ msk färskriven ingefära
½ tsk salt + 1 krm svartpeppar
½ fänkål, 100 g i klyftor
½ röd paprika i klyftor
½ rödlök i klyftor
½ squash, 150 g i skivor
rosmarinkvistar, salt och peppar
½ msk olivolja
Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop marinaden och häll över laxen. Lägg grönsaker och kryddor i oljad ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Rör om någon gång under tiden. Trä upp laxen på 2 spett och lägg ovanpå grönsakerna. Häll marinaden över alltihop och tillaga ytterligare 8–10 minuter.