Direktlänk till inlägg 22 mars 2014
Våga prova svartrötter! Viltfärsen kan ersättas med mager nötfärs.
250 g älg- eller hjortfärs
1 ägg
˝ riven rödlök
1 tsk hackad timjan
salt och peppar 350 g svartrötter ˝ msk smör eller mjölkfritt margarin ˝ msk kalvfond ˝ msk balsamvinäger ˝ dl vatten ˝ dl lingon Garnera med: Färsk timjan Servera med: 200 g kokt potatis
Blanda färsen med ägg, lök och kryddor. Forma 4–6 avlånga biffar och stek dem runtom i fettet ca 5 min.
Skala svartrötterna och skär dem i stavar. Lägg dem efterhand i kallt vatten så att de inte mörknar. Koka i saltat vatten ett par minuter och stek dem sedan i smöret. Blanda ner fond, vinäger, vatten och lingon och koka ihop någon minut.
2 portioner
220 kcal/portion
P 11%
F 45%
K 44%
Sätt ugnen på 230°. Blanda ˝ dl havregryn, ev. ren glutenfri havre, med 1 msk kokos och 1 msk strödadlar och smula ner 2 tsk smör till en grynig massa. Blanda ner 1 msk pumpafrön. Lägg 4 dl jordgubbar i två små ugnssäkra formar och strö blandningen över. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med 1 dl vaniljyoghurt.