Direktlänk till inlägg 24 mars 2014
375 kcal/portion
P 7%
F 55%
K 38%
Måndag
1 citrongräs
½ hackad gul lök
1 skivad vitlöksklyfta
200 g slantade morötter
125 g tärnade palsternackor
½ skivad röd chilifrukt
1 msk kokosolja
½ liter grönsaksbuljong
2 tsk riven färsk ingefära
1 dl kokosgrädde
1 msk hackad färsk koriander
salt och peppar
Garnera med: korianderblad
Servera med: 2 bitar surdegsbröd, ev. glutenfria ą 30 g med 1 msk cream cheese, max 12 %, och hackad koriander.
Hacka den mjuka, vita delen av citrongräset och spara den träiga delen hel. Fräs rot- och grönsaker inklusive den hackade delen av citrongräset i kokosolja under omrörning några minuter. Tillsätt buljong och den träiga delen av citrongräset. Låt koka under lock tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Ta upp citrongräset och släng. Tillsätt ingefära och kokosgrädde och mixa soppan slät. Smaka av med koriander, salt och peppar.
5:2-tips: Byt kokosgrädden mot lätt kokosmjölk och uteslut brödet, så blir energivärdet 190 kcal/portion