Alla inlägg under november 2014
2 portioner
425 kcal/portion
Måndag
½ hackad rödlök
1 hackad vitlöksklyfta
½ msk olivolja
1 ask frysta sojabönor, 250 g
4 dl grönsaksbuljong
65 g ruccolablad (1 liten påse)
½ dl färskost, t ex senap, honung (Arla)
salt och peppar
½ dl hyvlad parmesanost
Fräs lök och vitlök mjukt i olja i en kastrull/gryta. Blanda ner de frysta bönorna och späd med buljong. Låt koka 5 minuter. Vänd ner ruccola och koka 1 minut till. Mixa soppan och rör ner färskosten. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i skålar och toppa med ost.
Servera med: 2 bitar grovt bröd à 50 g
Om precis 4 dagar, alltså på torsdag, ska jag flänga till Jönköping för att för första gången i livet besöka världens största digitala festival och lan Dreamhack! woho! Dessutom kommer mina vänner vara där och spela med mig, ÄR SUPERPEPP! Ska någon av er till Dreamhack?
Enkelt, snabbt och gott!
2 portioner
380 kcal/portion
Söndag
2 lövbiffar à 100 g
2 skivor parmaskinka
8 salviablad
1 msk gula sultanrussin
2 tunna skivor chèvre, 30 g
salt och peppar
1 tsk rapsolja till stekning
Sky:
½ dl vatten
1 tsk kalvfond
1 msk madeira
Rostade potatisklyftor:
200 g tvättad oskalad potatis i klyftor
rosmarinkvistar
salt och peppar
½ msk olivolja
Servera med: 150 g nykokta haricots verts eller sockerärter
Sätt ugnen på 250°. Vänd runt potatisklyftorna tillsammans med kryddorna och oljan i en ugnsfast teflonform. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Vänd runt efter halva tiden. Lägg ut biffarna på en skärbräda och lägg på skinkan, salviabladen och russinen. Lägg ostskivan på den ena halvan, krydda och vik över. Fäst ev med tandpetare. Stek i oljan på hög värme ca 1 min på var sida. Ta upp köttet och vispa ner skyn. Koka ½ min och lägg ner biffarna. Servera genast!