Direktlänk till inlägg 23 november 2014
Enkelt, snabbt och gott!
2 portioner
380 kcal/portion
Söndag
2 lövbiffar ŕ 100 g
2 skivor parmaskinka
8 salviablad
1 msk gula sultanrussin
2 tunna skivor chčvre, 30 g
salt och peppar
1 tsk rapsolja till stekning
Sky:
˝ dl vatten
1 tsk kalvfond
1 msk madeira
Rostade potatisklyftor:
200 g tvättad oskalad potatis i klyftor
rosmarinkvistar
salt och peppar
˝ msk olivolja
Servera med: 150 g nykokta haricots verts eller sockerärter
Sätt ugnen på 250°. Vänd runt potatisklyftorna tillsammans med kryddorna och oljan i en ugnsfast teflonform. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Vänd runt efter halva tiden. Lägg ut biffarna på en skärbräda och lägg på skinkan, salviabladen och russinen. Lägg ostskivan på den ena halvan, krydda och vik över. Fäst ev med tandpetare. Stek i oljan på hög värme ca 1 min på var sida. Ta upp köttet och vispa ner skyn. Koka ˝ min och lägg ner biffarna. Servera genast!