Alla inlägg under oktober 2014
375 kcal/portion
Fredag
2 plommontomater
½ tsk rapsolja
½ hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
½ msk smör
150 g färsk spenat
1 dl grönsaksbuljong
½ dl lätt-crème fraiche
salt och peppar
½ dl grovriven parmesanost
100 g fettucine, gärna vit och grön, ev. glutenfri
100 g skivad kallrökt lax
Sätt ugnen på 220°. Skär varje tomat i 6 klyftor och lägg på oljad plåt. Ugnsbaka ca 30 minuter tills klyftorna är mjuka och lätt gyllenbruna. Fräs lök och vitlök i smör några minuter, tillsätt spenat, buljong, crème fraiche, salt och peppar. Koka upp och låt puttra till krämig konsistens. Låt svalna något, blanda ner hälften av osten och mixa sen till en grön sås. Koka pastan, häll av och blanda med såsen. Häll upp i djupa tallrikar, lägg på tomaterna och laxen och strö över resten av osten.
Psst: Ont om tid? Det finns frysta torkade tomatklyftor som kan ersätta de ugnstorkade.
Nu har äntligen mina äkta läder bikerstövletter kommit :-D jag ska bara smörja in dom med skofett, jag är riktig nöjd med dom kan man lugnt säga att jag är ;-)
här är dom köpta
http://www.zalando.se/lazamani-stoevletter-svart-l3511c00h-802.html
435 kcal/portion
Torsdag
1 dl matkorn eller ris för glutenfritt
1½ tsk svart-, vit- och rosépeppar
250 g kycklingfilé
salt
1 msk smör/olja
½ skivad gul lök
1 skivad squash, 300 g
100 g halverade körbärstomater
½ dl strimlad basilika
½ dl svarta oliver
½ dl riven parmesanost
Servera med: tomater
Koka matkornet. Krossa pepparkornen grovt. Dela kycklingfiléerna på längden, salta och klappa in pepparblandningen. Bryn runtom i ½ msk smör/olja. Ta ur pannan när de är just genomstekta och ställ åt sidan övertäckt med folie. Bryn lök, squash och tomater i resten av matfettet Blanda ner det kokta matkornet, basilika, oliver och det mesta av osten. Fördela på två tallrikar. Skär kycklingen i skivor, lägg dem på tallrikarna och strö över resten av osten.
Psst: Rätten är även jättegod med pasta, ris, kamutvete eller mathavre i stället för matkorn.
Jag är ju lite smått galen i bananer, Och jag hade inget att göra, som vanligt, så jag sökte på bananer på google. Och när jag hade läst lite om dem så insåg jag att jag gjort helt fel med de stackars krakarna!? Kändes lite ungefär som ”My Life Is A Lie!”….
Så jag tänkte tipsa er om hur bananer håller längre.
Plasta av bananerna.
Bananer trivs tydligen inte alls att hållas instängda i plasten som de säljs i. Så bort med det tjaffset på en gång annars blir de bruna fortare! Skulle jag också bli om jag låg i en plastpåse utan luft.. THEY NEED AIR!
Dela på bananerna.
Alltså, inte på mitten, utan dela dem från sina polare som hänger i samma klase. Bananer är tydligen ingen frukt som gillar familjen. De vill helst leva ett eget liv. Så gör dem en tjänst och klipp navelsträngen.
Låt bananerna ligga ensamma.
Ja, eller de tål ju faktiskt att ligga bredvid varandra, trotsallt, de är ju utav samma art. Dock vill dem inte ligga bredvid andra sorters frukter! Fy för äpplen! Låt dem ligga i en egen skål så blir dem mycket gladare, för att de slipper smittas av mognads-stadiet.
Undvik kylen!
Hallå?? Har någon sett bananer växa på arktis eller?? Nej precis. VÄRME ÅT FOLKET… eller ja, bananerna.