Alla inlägg under oktober 2014
450 kcal/portion
Fredag
250 g lammfärs, max 12 %
½ gul lök, riven
1 msk dijonsenap
1 ägg
salt, peppar och timjan
½ msk smör/olja
100 g färsk gnocchi (potatispasta)
½ röd lök, skivad
1 liten vitlöksklyfta, skivad
150 g squash, skivad
2 tsk olivolja
100 g körsbärstomater, halverade
1 näve rucolasallad
Blanda färsen med lök, senap, ägg och kryddor. Rulla små bullar med vattensköljda händer. Stek i matfettet och varmhåll. Koka gnocchin och häll sedan av vattnet. Fräs lök, vitlök och squash i olja ca 5 min. Lägg ner tomaterna och fräs ½ min. Vänd ner gnocchi och rucolasallad.
Lisebergs nya attraktion skall ge en tuff upplevelse för ungdomar och djärva personer. Mechanica kommer att invigas våren 2015.
400 kcal/portion
Torsdag
200 g skalade jordärtskockor
½ klyftad gul lök
½ strimlad fänkål
½ msk smör/olja
½ dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
1 kvist rosmarin
3 msk crème fraiche, max 30 %, ev. låglaktos
salt och peppar
50 g skivad surdegsbaguette, ev. glutenfri
50 g chèvreost
Servera med: 75 g rökt lax
Garnera med: timjan
Sätt ugnen på 250° grillvärme. Skär skockorna i bitar och fräs tillsammans med lök och fänkål i fettet i en kastrull. Tillsätt vin, buljong och rosmarin och koka ca 10 minuter. Ta upp rosmarinkvisten och mixa soppan slät. Tillsätt crème fraiche, koka upp och smaka av med salt och peppar. Fördela osten på brödskivorna och grilla högt i ugnen 2–3 minuter.
Psst: Prova gärna smaksatt crème fraiche, t ex karljohanssvamp och timjan