elinsahlsten༺♔༻

Alla inlägg under oktober 2014

Av Elin - 17 oktober 2014 09:33

Lammbullar med gnocchi

 2 portioner

 

 

 

 

 

 

 

450 kcal/portion












Fredag

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Ingredienser










250 g lammfärs, max 12 %


½ gul lök, riven


1 msk dijonsenap


1 ägg


salt, peppar och timjan


½ msk smör/olja


100 g färsk gnocchi (potatispasta)


½ röd lök, skivad


1 liten vitlöksklyfta, skivad


150 g squash, skivad


2 tsk olivolja


100 g körsbärstomater, halverade


1 näve rucolasallad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gör så här










Blanda färsen med lök, senap, ägg och kryddor. Rulla små bullar med vattensköljda händer. Stek i matfettet och varmhåll. Koka gnocchin och häll sedan av vattnet. Fräs lök, vitlök och squash i olja ca 5 min. Lägg ner tomaterna och fräs ½ min. Vänd ner gnocchi och rucolasallad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Elin - 17 oktober 2014 09:31

Av Elin - 16 oktober 2014 17:58


 





Lisebergs nya attraktion skall ge en tuff upplevelse för ungdomar och djärva personer. Mechanica kommer att invigas våren 2015.





 
 
 
 
 
 
 

Av Elin - 16 oktober 2014 09:36


-
 
 
 
 
 
KJOL - gina tricot  //  TRÖJA - gina tricot  //  VÄSKA - givenchy  //  SKOR - dr. martens  //  SMYCKEN - h&m
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här outfiten får mig att vilja leta reda på min älskade paljttkjol och styla den med min
alldeles för mysiga "hemma-mysar-tröja" addera ett par smycken, ett par grova kängor och
en helt otroligt snygg väska! Tyvärr kanske inte riktigt en vikare-på-förskolan-outfit direkt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Av Elin - 16 oktober 2014 09:26

Jordärtskockssoppa

 2 portioner

 

 

 

 

 

 

 

400 kcal/portion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Ingredienser









200 g skalade jordärtskockor

½ klyftad gul lök


½ strimlad fänkål


½ msk smör/olja


½ dl vitt vin


5 dl grönsaksbuljong

1 kvist rosmarin

3 msk crème fraiche, max 30 %, ev. låglaktos

salt och peppar


50 g skivad surdegsbaguette, ev. glutenfri

50 g chèvreost











Servera med: 75 g rökt lax





Garnera med: timjan














Gör så här





 




Sätt ugnen på 250° grillvärme. Skär skockorna i bitar och fräs tillsammans med lök och fänkål i fettet i en kastrull. Tillsätt vin, buljong och rosmarin och koka ca 10 minuter. Ta upp rosmarinkvisten och mixa soppan slät. Tillsätt crème fraiche, koka upp och smaka av med salt och peppar. Fördela osten på brödskivorna och grilla högt i ugnen 2–3 minuter.










Psst: Prova gärna smaksatt crème fraiche, t ex karljohanssvamp och timjan











 
 

 

Av Elin - 16 oktober 2014 09:24

                                     

 

                           

NAMN :  Elin

 

FÖDD :  1991

 

BOR :  Göteborg

 

YRKE :  Personlig assistent

 

 

  

 

 

 I den här bloggen kommer ni att få hänga med mig i mitt liv med massa blandade inlägg & bilder     

   

 

  

             

         

 

 

 

 

       

- Sök i bloggen

- Kategorier

- Arkiv

- Senaste inläggen


Ovido - Quiz & Flashcards