Alla inlägg under oktober 2014
465 kcal/portion
Söndag
8 torkade aprikoser
1 dl varmt vatten
600 g delade kycklinglårfiléer
1 msk ghee eller smör
1 tunt skivad gul lök
1 tsk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 finhackad urkärnad grön chili
1 tsk garam masala
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
4 krossade kardemummakapslar
4 skållade, skalade tomater
1 tsk rörsocker
1 dl turkisk yoghurt
Servera med: 5 dl kokt jasminris, blandat med 2 msk russin och 2 msk flagad rostad mandel och 1 riven morot.
Blötlägg aprikoserna i vattnet 30 minuter. Bryn kycklingbitarna i hälften av fettet på hög värme. Lägg över i en gryta och ställ åt sidan, sänk värmen i stekpannan och bryn löken i resten av fettet ca 5 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök och chili och fortsätt bryna under omrörning 1 minut. Tillsätt kryddorna och låt bryna 1 minut till. Skär tomaterna i mindre klyftor och blanda ner i grytan tillsammans med aprikoser, lökblandning och socker. Låt puttra under sporadisk omrörning ca 10 minuter. Tillsätt yoghurten och koka 5 minuter till.
430 kcal/portion
Lördag
300 g skalad pumpa i bitar
150 g sparris
½ msk olivolja
1 msk pumpafrön
salt, peppar och myntakvistar
280 g skinn- och benfri laxfilé
½ msk vallmofrön
1 tsk olivolja
½ dl matyoghurt,ev. låglaktos
Servera med: grönsallad
Sätt ugnen på 225°. Lägg pumpa och sparris i oljad ugnspanna. Strö över pumpafrön och kryddor. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Salta och peppra laxen. Strö över vallmofrön och stek i olja med frösidan ner på medelvärme ca 2 minuter. Strö vallmofrön på andra sidan innan du vänder och steker laxen på andra sidan. Blanda matyoghurt med lite hackad mynta, salt och peppar och servera till.
Idag har filmen AnnaBelle Biopremiär :-) den verkar va lite små läskig men inte lika läskig som filmen ouija verkar va, jag får la vänta tills Annabelle kommer ut på bluray istället, för jag ska gå och se ouija den 1 november med min bror och hans tjej och Daniel om han vill följa med :-) vilken skulle ni helst se ?