Direktlänk till inlägg 19 oktober 2014
465 kcal/portion
Söndag
8 torkade aprikoser
1 dl varmt vatten
600 g delade kycklinglårfiléer
1 msk ghee eller smör
1 tunt skivad gul lök
1 tsk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 finhackad urkärnad grön chili
1 tsk garam masala
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
4 krossade kardemummakapslar
4 skållade, skalade tomater
1 tsk rörsocker
1 dl turkisk yoghurt
Servera med: 5 dl kokt jasminris, blandat med 2 msk russin och 2 msk flagad rostad mandel och 1 riven morot.
Blötlägg aprikoserna i vattnet 30 minuter. Bryn kycklingbitarna i hälften av fettet på hög värme. Lägg över i en gryta och ställ åt sidan, sänk värmen i stekpannan och bryn löken i resten av fettet ca 5 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök och chili och fortsätt bryna under omrörning 1 minut. Tillsätt kryddorna och låt bryna 1 minut till. Skär tomaterna i mindre klyftor och blanda ner i grytan tillsammans med aprikoser, lökblandning och socker. Låt puttra under sporadisk omrörning ca 10 minuter. Tillsätt yoghurten och koka 5 minuter till.