Alla inlägg under oktober 2014
430 kcal/portion
Torsdag
½ dl kinesisk soja
1½ msk flytande honung
2 tsk risvinäger
600 g strimlad rostbiff eller lövbiff
2 msk rapsolja
1 rejäl hackad vitlöksklyfta
½ strimlad purjolök
2 tsk riven ingefära
2 stjärnanis
3 dl köttbuljong
1 dl rödvin
2 strimlade salladslökar
Servera med: 5 dl kokt fullkornsris och en grönsallad
Blanda soja, honung och vinäger och lägg ner köttstrimlorna. Täck skålen med plastfolie och låt marinera minst 30 minuter eller gärna hela dagen – i så fall i kylskåp. Ta upp köttet men spara marinaden. Bryn strimlorna i en del av oljan, gärna i omgångar så att det inte blir kokt. Bryn vitlök, purjolök, ingefära och stjärnanis i resten av oljan 1–2 minuter. Blanda kött och lökfräs, tillsätt marinad, buljong och vin. Koka upp och låt sjuda under lock 10 minuter. Ta av locket och fortsätt sjuda ytterligare ca 10 minuter tills såsen är simmig. Strö över salladslök och servera.
Psst! Bryn köttet i omgångar. Annars blir det kokt i stället för stekt.
Mina nya Bikerstövletter som är beställda från zalando :-) dom kommer la här i veckan eller kanske nästa vecka vem vet ;-) men iallafall så kommer jag att använda dom här nu i höst och vinter, och det är ett riktigt bra pris för sådana Bikerstövletter :-)
320 kcal/portion
Tisdag
5 dl buljong
1 msk tomatpuré
2 små tunt skivade morötter, 100 g
100 g blomkålsbuketter
1 liten skivad squash, 150 g
10 cm skivad purjolök
1 skivad vitlöksklyfta
160 g skivad mager chorizo, max 10 %
salt, peppar och strimlad basilika
Servera med: 2 bitar grovt bröd à 50 g, ev. glutenfria
Koka upp buljongen och tomatpurén. Lägg ner morötter, blomkål, squash, purjo och vitlök, koka ca 5 minuter. Tillsätt korv och koka 2 minuter till. Smaka av med salt, peppar och basilika.