Direktlänk till inlägg 22 oktober 2014
430 kcal/portion
Torsdag
˝ dl kinesisk soja
1˝ msk flytande honung
2 tsk risvinäger
600 g strimlad rostbiff eller lövbiff
2 msk rapsolja
1 rejäl hackad vitlöksklyfta
˝ strimlad purjolök
2 tsk riven ingefära
2 stjärnanis
3 dl köttbuljong
1 dl rödvin
2 strimlade salladslökar
Servera med: 5 dl kokt fullkornsris och en grönsallad
Blanda soja, honung och vinäger och lägg ner köttstrimlorna. Täck skålen med plastfolie och låt marinera minst 30 minuter eller gärna hela dagen – i så fall i kylskåp. Ta upp köttet men spara marinaden. Bryn strimlorna i en del av oljan, gärna i omgångar så att det inte blir kokt. Bryn vitlök, purjolök, ingefära och stjärnanis i resten av oljan 1–2 minuter. Blanda kött och lökfräs, tillsätt marinad, buljong och vin. Koka upp och låt sjuda under lock 10 minuter. Ta av locket och fortsätt sjuda ytterligare ca 10 minuter tills såsen är simmig. Strö över salladslök och servera.
Psst! Bryn köttet i omgångar. Annars blir det kokt i stället för stekt.