Alla inlägg under oktober 2014
330 kcal/portion
Måndag
400 g quornbitar
1 msk rapsolja
1 hackad gul lök
1 skivad purjolök
1 hackad vitlöksklyfta
300 g skivade champinjoner
1 tsk smör
1 tsk torkad dragon
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
3 dl grönsaksbuljong
1 dl lätt-crème fraiche
Servera med: 500 g kokt potatis och en grönsallad
Bryn quornbitarna i hälften av oljan och lägg över i en gryta. Bryn lök, purjo och vitlök i resten av oljan och lägg över i grytan. Bryn svampen i smör tills vätskan kokat bort. Lägg över i grytan och tillsätt dragon, senap, salt, peppar, buljong och crème fraiche. Koka upp, rör om, lägg på locket och låt puttra ca 10 minuter.
Igår så skaffade jag och min pojkvän nytt porslin :-) vi hade tröttnat på de gamla som vi hade här hemma och kände det ne nu får det komma in lite nya tallrikar och nya skålar och lite cappuccino muggar, så det blev dom här som jag har bild på här uppe, vitt kan va snyggt på vissa tallrikar och sådant som dom här restaurang tallrikarna är riktigt snygga, tycker iallafall jag :-D
335 kcal/portion
Söndag
200 g potatistärningar
100 g morotsslantar
2 dl fiskbuljong
1 dl ajvar relish
1 dl lätt-crème fraiche
250 g torskfilé i tärningar
salt, peppar och timjan
250 g lax i tärningar
75 g halverade sockerärter
200 g skalade räkor
Garnera med: timjan
Koka potatis och morötter i fiskbuljong 10 minuter. Tillsätt ajvar relish och crème fraiche och koka upp. Lägg ner torskbitarna, krydda med lite salt samt peppar och timjan och sjud 3 minuter. Lägg ner laxen och ärterna och sjud 2 minuter till. Strö över räkorna precis före servering.