Direktlänk till inlägg 16 oktober 2014
400 kcal/portion
Torsdag
200 g skalade jordärtskockor
½ klyftad gul lök
½ strimlad fänkål
½ msk smör/olja
½ dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
1 kvist rosmarin
3 msk crème fraiche, max 30 %, ev. låglaktos
salt och peppar
50 g skivad surdegsbaguette, ev. glutenfri
50 g chèvreost
Servera med: 75 g rökt lax
Garnera med: timjan
Sätt ugnen på 250° grillvärme. Skär skockorna i bitar och fräs tillsammans med lök och fänkål i fettet i en kastrull. Tillsätt vin, buljong och rosmarin och koka ca 10 minuter. Ta upp rosmarinkvisten och mixa soppan slät. Tillsätt crème fraiche, koka upp och smaka av med salt och peppar. Fördela osten på brödskivorna och grilla högt i ugnen 2–3 minuter.
Psst: Prova gärna smaksatt crème fraiche, t ex karljohanssvamp och timjan