Direktlänk till inlägg 23 oktober 2014
435 kcal/portion
Torsdag
1 dl matkorn eller ris för glutenfritt
1½ tsk svart-, vit- och rosépeppar
250 g kycklingfilé
salt
1 msk smör/olja
½ skivad gul lök
1 skivad squash, 300 g
100 g halverade körbärstomater
½ dl strimlad basilika
½ dl svarta oliver
½ dl riven parmesanost
Servera med: tomater
Koka matkornet. Krossa pepparkornen grovt. Dela kycklingfiléerna på längden, salta och klappa in pepparblandningen. Bryn runtom i ½ msk smör/olja. Ta ur pannan när de är just genomstekta och ställ åt sidan övertäckt med folie. Bryn lök, squash och tomater i resten av matfettet Blanda ner det kokta matkornet, basilika, oliver och det mesta av osten. Fördela på två tallrikar. Skär kycklingen i skivor, lägg dem på tallrikarna och strö över resten av osten.
Psst: Rätten är även jättegod med pasta, ris, kamutvete eller mathavre i stället för matkorn.