Direktlänk till inlägg 24 oktober 2014
375 kcal/portion
Fredag
2 plommontomater
½ tsk rapsolja
½ hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
½ msk smör
150 g färsk spenat
1 dl grönsaksbuljong
½ dl lätt-crème fraiche
salt och peppar
½ dl grovriven parmesanost
100 g fettucine, gärna vit och grön, ev. glutenfri
100 g skivad kallrökt lax
Sätt ugnen på 220°. Skär varje tomat i 6 klyftor och lägg på oljad plåt. Ugnsbaka ca 30 minuter tills klyftorna är mjuka och lätt gyllenbruna. Fräs lök och vitlök i smör några minuter, tillsätt spenat, buljong, crème fraiche, salt och peppar. Koka upp och låt puttra till krämig konsistens. Låt svalna något, blanda ner hälften av osten och mixa sen till en grön sås. Koka pastan, häll av och blanda med såsen. Häll upp i djupa tallrikar, lägg på tomaterna och laxen och strö över resten av osten.
Psst: Ont om tid? Det finns frysta torkade tomatklyftor som kan ersätta de ugnstorkade.