Alla inlägg under juni 2014
Lättlagad måltid, sprängfylld med antioxidanter på längden och tvären!
390 kcal/portion
P 33%
F 61%
K 6%
Söndag
250 g broccoli
1 tunt skivad schalottenlök
2 msk pressad citron
1 tsk rivet citronskal
1 msk olivolja
salt och peppar
2 bitar laxfilé à 150 g
1 tsk olja
4 salviablad
Skär broccolihuvudet i små buketter. Skala och skiva stammen. Förväll i saltat vatten ca 3 min. Låt rinna av och blanda med schalottenlök, citronsaft, citronskal och olja. Smaka av med salt och peppar. Pensla laxen med olja, salta, peppra och lägg på salviablad. Grilla ca 2 minuter på var sida.
Gårdagens resultat på bakningen :-) igår så baka jag kärleksmums som jag skrev igår dagens inlägg vad jag skulle göra igår kväll , så här blev det och jag blev riktigt nöjd med den :-) nästa gång så ska jag baka en silverkaka som den heter, det är nästan som kärleksmums fast man har ingen kakao i så det blir en sådan kaka nästa gång .
375 kcal/portion
P32%
F48%
K20%
Lördag
3 stora, skivade potatisar
2 klyftade fänkålshuvuden
250 g grön sparris
300 g champinjoner
12 små sticklökar eller salladslök
3 halverade pak choi (kan uteslutas)
2 msk rapsolja
salt och peppar
färska kvistar av rosmarin, timjan, salvia
6 skivor karré av rapsgris à 125 g
1 msk chipotlesås (t ex Ica)
Förkoka potatisskivor och fänkål 5 minuter. Lägg alla grönsaker i en fryspåse och blanda runt med olja och kryddor. Lägg över i en grillkorg och grilla till fin färg. Pensla köttet med chipotlesås och grilla 3–4 minuter på varje sida.
Psst: Botanisera i grönsaksdisken och variera med annat i säsong!