Alla inlägg under juni 2014
Länkar: ett två tre fyra fem sex sju åtta nio
Har startat en ny kategori nu som kort och gott heter "tips" där jag kommer lägga upp flera tips varje vecka, på allt från kläder, smycken, smink, mat JAA TIPS OM ALLT VAD SOM HELST. Tänkte börja med de här snygga klänningarna och jumpsuitsen som är på 25% rea nu, OBS OBS rean tar slut redan imorgon. Passa på innan alla gottebitar blir slutsålda :D
Då ska man snart iväg och fixa håret igen :-) jag måste färga om det till rött igen håller på att tappa redan färgen tråkigt nog men vad gör man inte för att se fin ut in för midsommar ;-) så jag ska va där klockan 12.00 så jag får dra mig hemifrån snart , men ni får ha en trevlig dag kram på er.
385 kcal/portion
P18%
F51%
K31%
Onsdag
125 g färska tortellini, t ex med soltorkade tomater (Ica) (kolla ev. att de är mjölkfria)
100 g halverade tomater
˝ strimlad paprika
˝ fint skivad rödlök
70 g sallad, t ex mâche, mangold och rucola
1 bit skivad gurka
1 klyftad nektarin
70 g bresaola
˝ dl grovriven parmesanost
4 grovt hackade valnötshalvor
1˝ msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
svartpeppar och flingsalt
Koka tortellinin. Häll av vattnet och vänd ner tomater, paprika och lök i kastrullen. Fördela sallad, gurka och nektarin i två djupa tallrikar. Lägg på tortellinin och bresaola, strö över ost och nötter. Droppa över olja och vinäger, dra några varv med pepparkvarnen och smula på flingsalt
Psst: Bresaola är ett lufttorkat nötkött i tunna skivor som finns i samma disk som parmaskinka i butiken.
400 kcal/portion
P 19%
F 61%
K 20%
Tisdag
2 ägg
1˝ dl mellanmjölk, ev. låglaktos
2 tsk fiberhusk
1 dl matlagningsgrädde, 15 %, ev. låglaktos
˝ dl mandelmjöl
1 msk smör/olja till stekning
150 g späd rabarber
1 msk vatten
1 msk rörsocker
100 g jordgubbar
Garnera ev med: ett grönt blad
Servera med: 100 g keso mini, ev. låglaktos
Vispa ihop ägg, mjölk, fiberhusk, grädde och mandelmjöl till en slät smet. Låt svälla några min. Stek 4–6 pannkakor i smord lagg. Smält rabarbern på svag värme tillsammans med vatten och socker. Rör ner jordgubbarna och låt svalna.