elinsahlsten༺♔༻

Alla inlägg under juni 2014

Av Elin - 23 juni 2014 16:12

Sparrisomelett

 2 portioner

 

345 kcal/portion


26%

63%

11%

 

Måndag


Ingredienser



150 g grön sparris

½ hackad röd paprika


½ hackad gul/röd lök


1 msk rapsolja

4 ägg

4 msk vatten

salt och peppar


½ dl riven parmesanost


10 hackade hasselnötter



 

Servera med: 150 g blandad sallad




Gör så här



Bryt av den nedersta träiga delen av sparrisen och skär stjälkarna i mindre bitar, men spara topparna hela. Fräs sparrisbitarna, paprika och lök i olja några minuter. Ta upp några toppar och lägg åt sidan. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar och häll blandningen över de stekta grönsakerna. Stick lite i smeten så att den kan rinna ner i botten. Strö över osten och stek omeletten färdig. Strössla över nötter och de sparade sparristopparna och vik upp omeletten på ett serveringsfat.



Psst: Det är enkelt att dela receptet och steka en portion.

 

 

 

Av Elin - 23 juni 2014 16:00

Av Elin - 22 juni 2014 16:54

  



Har suttit och gjort veckoplanering under kvällen som gäller under hela veckan om vad jag ska hitta på, å det ser rätt så full ut haha. Men älskar fullbokade veckor. Hellre fullbokade än obokade tycker jag .

 

 

 

Av Elin - 22 juni 2014 11:28

 


FOTOGRAF - Elin Sahlsten , syrrantheyclearly.se 




Av Elin - 22 juni 2014 11:19




KLICKA PÅ COLLAGEN - för att se var plaggen kommer ifrån!

 

   

 

Senza titolo #657
 
 
 
 
 
Av Elin - 22 juni 2014 11:04

  

Laxschnitzel med citronsabayon

 2 portioner

 

410 kcal/portion


32%

60%

8%

 

Söndag



Ingredienser



300 g laxfilé skuren i 2 tunna schnitzlar


salt och citronpeppar


1 tsk rapsolja till halstring



Sås:

 

1 äggula


1½ msk pressad citron


1 msk vatten


1 krm florsocker


2 tsk fransk senap


1 msk smör


2 msk finstrimlad basilika




Garnera med: vattenkrasse


Servera med: 250 g kokta grönsaker, t ex sockerärter, sparris, morötter, sticklök




 

Gör så här

 

 

Börja med såsen: Vispa äggula, citronsaft, vatten, socker och senap över värme tills det skummar och tjocknar. Låt absolut inte koka. Tillsätt smör under fortsatt vispning och rör sist ner basilika.

Krydda laxskivorna. Halstra hastigt i het oljad panna – högst 1 min på varje sida.



Psst: Med portionsbitar av laxfilé – öka stektiden ett par 





 

Av Elin - 22 juni 2014 11:01

Av Elin - 21 juni 2014 12:56



KLICKA PÅ COLLAGEN - för att se var plaggen kommer ifrån!

 

 

 

white & gold

 

                                     

 

                           

NAMN :  Elin

 

FÖDD :  1991

 

BOR :  Göteborg

 

YRKE :  Personlig assistent

 

 

  

 

 

 I den här bloggen kommer ni att få hänga med mig i mitt liv med massa blandade inlägg & bilder     

   

 

  

             

         

 

 

 

 

       

- Sök i bloggen

- Kategorier

- Arkiv

- Senaste inläggen


Ovido - Quiz & Flashcards