Alla inlägg under juni 2014
345 kcal/portion
P 26%
F 63%
K 11%
Måndag
150 g grön sparris
½ hackad röd paprika
½ hackad gul/röd lök
1 msk rapsolja
4 ägg
4 msk vatten
salt och peppar
½ dl riven parmesanost
10 hackade hasselnötter
Servera med: 150 g blandad sallad
Bryt av den nedersta träiga delen av sparrisen och skär stjälkarna i mindre bitar, men spara topparna hela. Fräs sparrisbitarna, paprika och lök i olja några minuter. Ta upp några toppar och lägg åt sidan. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar och häll blandningen över de stekta grönsakerna. Stick lite i smeten så att den kan rinna ner i botten. Strö över osten och stek omeletten färdig. Strössla över nötter och de sparade sparristopparna och vik upp omeletten på ett serveringsfat.
Psst: Det är enkelt att dela receptet och steka en portion.
Har suttit och gjort veckoplanering under kvällen som gäller under hela veckan om vad jag ska hitta på, å det ser rätt så full ut haha. Men älskar fullbokade veckor. Hellre fullbokade än obokade tycker jag .
410 kcal/portion
P 32%
F 60%
K 8%
Söndag
300 g laxfilé skuren i 2 tunna schnitzlar
salt och citronpeppar
1 tsk rapsolja till halstring
Sås:
1 äggula
1½ msk pressad citron
1 msk vatten
1 krm florsocker
2 tsk fransk senap
1 msk smör
2 msk finstrimlad basilika
Garnera med: vattenkrasse
Servera med: 250 g kokta grönsaker, t ex sockerärter, sparris, morötter, sticklök
Börja med såsen: Vispa äggula, citronsaft, vatten, socker och senap över värme tills det skummar och tjocknar. Låt absolut inte koka. Tillsätt smör under fortsatt vispning och rör sist ner basilika.
Krydda laxskivorna. Halstra hastigt i het oljad panna – högst 1 min på varje sida.
Psst: Med portionsbitar av laxfilé – öka stektiden ett par